Actualitat

La pista de gel de Manlleu supera de nou els 18.000 patinadors, malgrat la pluja dels primers dies

18.118 patinadors han gaudit de les pistes de gel del Badanadal i el tobogan de gel ha registrat 9.008 baixades amb trineu. L’espai ExPress ha fet vendes per valor de 14.678,13 €

Malgrat haver hagut de tancar per pluja més de 4 dies, l’atractiu del parc de gel i el conjunt d’activitats programades durant el Badanadal han aconseguit que la pista de gel assoleixi, de nou, més de 18.000 patinadors, reduint la xifra només en un 0’4% respecte l’any passat. El tobogan de gel, amb 3 carrils, ha tornat a tenir una bona acceptació entre el públic infantil, comptant amb 9.008 baixades amb trineu, un 35% menys que en la última edició. Per contra, el mal temps no ha afectat el funcionament habitual de la ludoteca, que ha comptat amb un  total de 5.019 nens i nenes, augmentant en un 14% la participació.

El nombre d’usuaris que han patinat gratuïtament gràcies a la campanya de Nadal de l’associació MAB Manlleu ha estat d’un total de 2.004 patinadors, pràcticament la mateixa xifra que en l’anterior edició (2.066 patinadors). La participació de les escoles s’ha incrementat en un 2,5% en aquesta edició, respecte l’anterior. 1.691 patinadors (un 6,5% menys) han patinat gratuïtament amb el carnet de soci del Club Súper 3 (TV3). Un 55% dels usuaris de la pista de gel i el tobogan son ciutadans de Manlleu, i un 45% de fora de Manlleu, dels quals un 6% son de fora d’Osona. El 85% dels patinadors repeteixen experiència d’altres anys, i el 98% tenen intenció de tornar la propera edició.

Per a començar a preparar ja la següent edició, s’ha habilitat un qüestionari perquè els usuaris puguin valorar els equipaments i serveis i proposar millores per a seguir creixent i oferir el millor servei als ciutadans i ciutadanes.

ESPAI EXPRESS
Pel que fa a l’espai Express, la botiga pop up de Manlleu, enguany hi han participat 47 comerços. L’import de vendes ha estat d’un total de 14.678,13 €. Pel que fa al nombre de productes venuts, enguany s’han superat els 1.165 productes (65 més que en l’anterior edició), i s’han gestionat més de 2.927 productes dels diferents comerços.

Al Mercat d’art de l’Espai Express hi ha participat 24 artistes i s’han venut un total de 19 obres, de les 245 exposades. Enguany com a novetat, s’hi ha fet 2 tallers de Sucs verds, 1 d’elaboració de detalls nadalencs i 1 xerrada sobre Noruega i els Fiords.

Les diferents activitats programades de Nadal a Reis també han tingut un alt nivell de participació. L’Ajuntament de Manlleu agraeix la participació i col·laboració de totes les entitats i persones que han fet possible aquesta nova edició del Badanadal.

Patinada gratuïta a la pista de gel del BadaNadal el 28 de desembre al migdia “pels més animals”

Manlleu organitza una Innocent party animal on ice el 28 de desembre de les 14 a les 16 h. Totes aquelles persones que vinguin disfressades d’animal patinaran gratuïtament, convertint així els animals en els reis de la pista de gel del Badanadal per unes hores.

L’activitat, organitzada amb l’objectiu d’ampliar el ventall d’opcions per patinar gratuïtament a la ciutadania i rendibilitzar els migdies a la pista de gel, pretén ser la primera de moltes edicions, que es celebraran cada any a la pista de gel durant la diada dels Sants Innocents.

Qui es presenti, el dia 28 de desembre, disfressat o disfressada d’animal durant aquesta franja horària podrà gaudir d’una patinada de 45 minuts gratuïta. Durant el matí del dia 28 de desembre, entre les 11 i les 14 hores, també s’aplicarà un descompte, podran patinar disfressats/des per només 5,20 €.

ExPress, el pop up de Manlleu arriba a la seva 7a edició

Agafant com a fil conductor i nexe amb el Badanadal el gel, l’espai ExPress tornarà a sorprendre. Del 3 de desembre al 5 de gener de 2017 l’ExPress es convertirà de nou en l’aparador del comerç de Manlleu, la botiga de les botigues, un espai modern on enguany 44 establiments comercials exposen i venen els seus productes. Un espai ambientat de manera especial per sorprendre el visitant i posar encara més en valor la qualitat del comerç de Manlleu.

L’ExPress permet reunir el comerç en un únic espai, de manera que els visitants poden conèixer el comerç de Manlleu de manera fàcil i còmoda, sense haver-se de desplaçar massa. Enguany s’hi tornarà a ubicar el Mercat d’Art del MGA on s’hi trobaran 259 obres de 25 artistes locals.

Com a novetat d’aquest any s’ha recuperat un espai on els comerços participants poden oferir-hi tallers o xerrades.

Vota i participa en el 1r concurs d’aparadors de Nadal 

L’Ajuntament de Manlleu, amb el suport del MAB, convoca el primer concurs d’aparadors de Nadal, amb la participació de 23 comerços, la temàtica del qual serà el gel. L’objectiu principal és implicar i promoure el comerç local en les activitats que es duen a terme al llarg de l’any a la ciutat de Manlleu.

A part del vot del jurat, format per professionals del món del comerç i el disseny i el regidor de promoció econòmica, que passaran a valorar els aparadors el dia 15 de desembre, els ciutadans podran fer sentir la seva veu a l’hora d’escollir els guanyadors del concurs a través de votacions electròniques a www.manlleu.cat. Presencialment també es podrà fer a l’espai Express i a Rifà Perruquera, amb urnes habilitades per votar. Per registrar aquests vots es posarà en marxa una aplicació electrònica a la qual s’accedirà des del web de l’Ajuntament (www.manlleu.cat).

Les votacions del públic podran fer-se a partir del dissabte 3 de desembre i fins al dia 11 de desembre. D’entre totes les votacions rebudes es farà un sorteig i el guanyador podrà escollir un producte, valorat en 25 euros, d’un dels establiments participants al concurs.

S’obren les inscripcions pel 1r mercat d’intercanvi i venda de joguines de segona mà

Manlleu dona més vida a les teves joguines! Dissabte 3 de desembre de 3 a 6h de la tarda a la Plaça Fra Bernadí.

L’Ajuntament i Xarxampa posem en marxa aquesta iniciativa per promoure un segon ús i fomentar l’intercanvi entre els ciutadans d’aquelles joguines que es troben en bon estat. També per fomentar el consum conscient i la prevenció de residus.

Els participants podran intercanviar, vendre i comprar joguines. Donar-ne per a altres infants a l’Associació Dones Solidàries. Participar en tallers per a fer-ne de noves i portar-ne de velles per a la deixalleria.

Com participar:

La participació és gratuïta però cal haver-se inscrit com a màxim el 30 de novembre

Els menors de 16 anys han d’estar acompanyats per un adult durant tota l’activitat.

Inscripcions:

Ompliu la butlleta d’inscripció i dipositeu-la a la bústia “Donem més vida a les joguines” de la vostra escola.

O inscriviu-vos a través del formulari online

El Badanadal torna per a que continuem gaudint de la màgia d’aquestes festes

Durant 38 dies – del 3 de desembre al 8 de gener de 2017 – el centre de Manlleu es transforma, de nou, en un parc de gel, amb dues pistes de gel, tobogan amb trineus i una ludoteca infantil i activitats arreu de la vila.

Un parc lúdic de gel torna a instal·lar-se a la Plaça Fra Bernadí per fer les delícies de grans i petits. 650m2 de pista de gel pels més atrevits i una pista de 100m2 pels més petits, que poden donar els seus primers passos sobre el gel de la mà dels pingüins de Badanadal. També torna el triple tobogan de més de 20 metres de baixada per a totes les edats. En la seva darrera edició, la pista de gel va batre, de nou, un rècord històric en quant a número de patinadors: 18.195 persones (un 8% més que l’edició anterior) van gaudir de les pistes de gel! El triple tobogan de gel va acollir 13.908 baixades amb trineu (un 15% més que en la última edició), i més de 4.415 nens i nenes van gaudir de la ludoteca del Badanadal (un 19% més que al 2014).

Al costat de les pistes de gel s’instal·la una carpa climatitzada, de 300m2 que ofereix un espai de joc i lleure amb monitors, activitats i tallers lúdics i educatius, pensats per als més menuts de la casa. Durant els dies laborables l’espai també ofereix un servei del casal de Nadal, i dins de la carpa s’habilita una zona com a espai de creperia i cafeteria.

Aquests dos espais obren cada dia des del 3 de desembre al 8 de gener del 2017, de les 11 a les 20 hores els dies laborables, i de les 11 a les 21 hores els dissabtes, diumenges i festius. Els dies lectius es poden reservar les pistes de gel de les 8 a les 16 hores per patinar amb grup. Per patinar només cal dur guants i venir amb ganes de passar-ho bé, els patins de lloguer i els trineus estan inclosos en l’import de l’entrada. Els preus de participació son populars i molt assequibles i es poden comprar entrades anticipades de les pistes de gel per Internet. Trobareu més informació a www.badanadal.cat

Badanadal també compta amb més de 60 activitats, una programació estable de pastorets, concerts, exposicions, espectacles i activitats esportives, a més d’un Campament Reial en el que els infants poden fet tallers i conèixer de ben a prop a Ses Majestats els Reis de l’Orient i una Cavalcada de Reis màgica.

Trobareu informació d’aquestes i de totes les activitats que configuren el Nadal a Manlleu a la web: l’Agenda Municipal